5 gode råd til jeres kommende kør-selv-ferie

5 gode råd til jeres kommende kør-selv-ferie

Selvom det er vinter, så er det allerede snart, at sommerens ferier skal planlægges og aftales. En meget populær ferieform hos danskerne er kør-selv-ferie – nogle kører sydpå til pool og strande, andre spænder campingvognen bagpå. Vi gør det alle forskelligt, så ferien passer bedst til vores behov. Men har du alligevel brug for et par gode råd til, hvordan I kommer bedst afsted på jeres kør-selv-ferie, så er du kommet til det rette sted. Her får du nemlig 5 af slagsen – og det første råd er at læse med herunder.

Med eller uden campingvogn?

Det er altid værd at overveje, om campingvognen skal med eller ej. Nogle vælger det, andre vælger et hotel eller en ferielejlighed, og der er da også fordele og ulemper ved begge dele. Fordelen ved ferielejlighederne er, at man har sit eget hjem, hvor der eventuelt kan laves en smule mad. Ved hoteller skal man tænke på lidt mindre selv, og der er lidt mere service. Andre vælger som sagt campingvognen, og den klare fordel ved denne er, at man kan køre fra sted til sted. Turen derned tager måske en smule længere tid, men det opvejes for mange af den øgede frihed. Er du på udkig efter en sådan til ferien, så find en campingvogn her.

Er der plads nok i bilen?

Økonomisk set er der mange ting at overveje, når man tager på kør-selv-ferie. Den tid, som det tager at køre sydpå, kan være anstrengende og lang, og derfor er der også mange, som sørger for at have en bil til rådighed, som har plads nok, og som er rar at køre langt i. I særdeleshed er SUV-modeller kommet på mode, fordi denne type af bil har så mange fordele med sig. Med andre ord er det vigtigt at huske, at bilen I kører i, skal kunne rumme hele familien. Er du på udkig efter en ny bil inden jeres lange kør-selv-ferie, så besøg www.suzuki.dk.

Planlæg køreturen nøje

Det er ikke hip som hap, hvordan man kommer afsted på sin kør-selv-ferie. Tværtimod kan der ligge en hel del timer bag planlægningen af især turen derned. Til dette er der herunder samlet et par punkter, som kan være med til at strukturere dette. Husk bare, at det handler om at tilgodese alle, således at turen sydpå bliver en del af den gode ferie – og ikke bare et rædderligt døgn:

  • Hvornår på døgnet er det bedst at køre afsted – og hvornår er der mindst kø?
  • Hvor mange pauser er nødvendigt?
  • Er der noget, som skal besøges på vej derned?
  • Hvad skal vi have med i bilen?

Pak, så det passer til planlægningen

I forbindelse med det ovenstående punkt, så er det vigtigt at pakke efter jeres planlægning. Turen bliver hurtigt meget længere, hvis der skal foretages stop for at købe et blad, batterier eller noget tredje. Ligeledes kan bagagerummet også pakkes, således at tæpper, puder, mad og lignende hurtigt kan findes frem. Det gør turen derned meget nemmere, hvis der er lagt omtanke i pakningen.