A-kasser er mere end forsikring

A-kasser er mere end forsikring

A-kasser er mere end en god forsikring. Ud over at du er sikret en indkomst hvis du bliver arbejdsløs, får du også uvurderlig hjælp fra din A-kasse.

En god A-kasse behøver ikke være dyr

A-kasser koster penge. Driften alene er en stor post. Medarbejderne skal have løn. Administration koster også penge. Derudover er der selve udgifterne til ydelser og kursusudbydere. Det er en dyr omgang at drive A-kasser. Ikke desto mindre er der forskel på hvad de koster for dig. Du kan finde store besparelser ved at tjekke de forskellige A-kasser ud. Billig A-kasse betyder ikke ringere A-kasse. Der er forskel på indhold, men alle som en, giver de dig økonomisk støtte hvis du mister dit job. Hvis du kun går efter en forsikring af din arbejdskraft, så kan du godt bare tage den billigste. Hvis du gerne vil have andre ydelser med, så må du lige kigge lidt nøjere på forskellene.

A-kassernes tillægsydelser

Det er på alt det andet end den økonomiske støtte du kan finde forskellen. Kvaliteten af de kurser du bliver tilbudt. Undersøg om de er købte eller egne kurser. De kan godt selv lave gode kurser, men de købte er jo købt af specialister. Du skal se A-kasserne som forsikringer. De omfatter alle den økonomiske kompensation i tilfælde af arbejdsløshed, men der er også andre forsikringer indbygget. Der kan være en forsikring mod tab af arbejdsevne. Denne er god at have hvis din arbejdsløshed skyldes sygdom, eller en ulykke på arbejdspladsen. Nogen har også en forsikring i tilfælde af død. Hvad sker der med dine efterladte, hvis du afgår ved døden? På denne del er der meget stor forskel på A-kasser. Ingen af os kalkulere med at dø, lige sådan med det første, men hvis uheldet er ude er det en rar tanke, at nogen tager sig af de efterladte, rent økonomisk.