Amerikanske pandekager og banapandekager

Amerikanske pandekager og banapandekager

Der findes intet bedre, end at vågne op til en stor stak amerikanske pandekager med lækker topping. Men de er ikke blot en gave til morgenmennesket, de kan faktisk spise hele døgnet rundt – som snack på farten, til desser og så er de selvfølgelig altid at finde på brunch bordet. De fleste har desuden altid alle ingredienserne til at stå i køkkenskabet, og så er amerikanske pandekager også en af de billigste desserter der findes. Ønsker du at lave en lidt sundere version, så kan du eksempelvis lave dem med banan – de såkaldte ’banapandekager’. 

Amerikanske pandekager med lækker topping

Når du laver amerikanske pandekager, er det vigtigt, at dejen bliver meget tyk. Du skal derudover bruge en opøser til at placere samme mængde dej midt på panden – på denne måde flader pandekagen selv ud, og bliver rund og ensformig uden, at du skal stå og longere med panden i luften. 

Du kan putte alverdens forskellige toppings på dine amerikanske pandekager, det kan være alt lige fra hakket chokolade og nødder til en masse forskellige bær og flødeskum. Den klassiske topping er dog siruppen, som de fleste altid forbinder med amerikanske pandekager.

Amerikanske pandekager er simpelthen idiotsikre, og det er virkelig de færreste, der ikke kan lave dem – så der er egentlig ikke så meget grund til ikke at prøve dem af. Det skulle selvfølgelig lige være fordi, at det er for svært at vælge mellem Nutella og ahornsirup til at komme på toppen.

Amerikanske pandekager uden os

Mange vil nok hælde til blot at lave de almindelige pandekager, også kendt som crepes.Og det er ikke fordi der er noget i vejen med almindelige pandekager, men amerikanske pandekager egner sig altså helt klart bedre til brunch eller morgenmad. Begge typer af pandekager kan godt lave et ret så stort rod i køkkenet,men vil du gerne minimere stege osen, så smelt alt smørret før du går i gang med at stege pandekagerne, og hæld lidt af det smeltede smør på panden inden du hælder dejen på – og vupti, ingen os. Hvis du vil prøve dem af til brunchen, så kan du lige her se en amerikanske pandekager opskrift.