Brug sommerferien på at renovere børneværelset

Brug sommerferien på at renovere børneværelset

Hvis børneværelset godt kunne trænge til en renovering, er sommerferien det perfekte tidspunkt at gøre det på. Her skal du ikke nå noget, og du har derfor masser af tid til at få lavet de ting, der normalt ikke er tid til. Børn gror hurtigt, og det kan derfor også være en god ide at lade værelset ”gro” med dem. Det betyder egentligt bare, at det kan være en god ide at indrette værelset løbende, så det passer til barnets alder. Et lille barn er måske lidt ligeglad med indretningen, og tænker mere på legetøjet. Et lidt ældre barn vil måske gerne tage del i indretning, måske endda med nogen børneplakater til væggen.

Udskift møbler

Hvis møblerne på værelset er ved at blive lidt for gamle og slidte, eller sengen er blevet for lille, kan du starte med at udskifte dem. Bare det at få nye møbler ind på værelset kan nemlig gøre en kæmpe forskel. Når du først har de nye møbler, kan du overveje, om der er andet der skal laves, inden du begynder indretningen. Måske der skal nyt tæppe på, eller nyt tapet op? Dette er ting du skal overveje – det er nemlig ikke altid en nødvendighed at gå helt i bund med alt, når man laver om på værelset.

Indretningen

Når du først har det praktisk på plads, kommer du til det lidt mere sjove ved renoveringen – indretningen. Det er her du virkelig kan gøre værelset fint og hyggeligt. Husk mens du indretter at det ikke er en stue eller et køkken. Det er et børneværelset, som gerne må se lidt fjollet og sjov ud. Et børneværelse har nemlig sjældent et minimalistisk og helt sort-hvid look. Prøv at inddrage sjove farver og mønstre, så værelset bliver hyggeligt og sjovt at være på for dit barn.