Den ultimative guide til valg af regnskabsprogram

Den ultimative guide til valg af regnskabsprogram

Der var engang, hvor man blot kunne nøjes med at bogføre i Excel. Sådan er det dog ikke mere. I dag er det faktisk et lovkrav at have et regnskabsprogram. I kraft af boomet af tech virksomheder, er der også kommet væsentligt flere regnskabsprogrammer til gennem de sidste år. Det kan gøre det svært at vælge et. Vi har skrevet den ultimative guide til valg af regnskabsprogram nedenfor.

Hvad skal du bruge regnskabsprogrammet til?

De mange regnskabsprogrammer i dag har et utal af smarte funktioner. Nogle har en app tilknyttet, hvor du kan tage et billede af din regning og så uploade den som bilag til bogføring i regnskabsprogrammet. Andre kan automatisk bogføre salg fra din webshop eller dit kasseapparat. Har du brug for disse funktioner, skal du selvfølgelig kigge efter de ting, når du vælger dit regnskabsprogram. Har du kun brug for at kunne bogføre bilag og sende fakturaer vil du kunne klare dig med langt de fleste programmer.

Skal du bruge en bogholder?

Ved du, at du skal bruge en bogholder, kan du passende vente med at vælge dit regnskabsprogram, til du har talt med bogholderen. Er det en bogholder, som du ønsker at arbejde sammen med det næste lange stykke tid, kan det være en god idé at vælge dit regnskabsprogram ud fra hans/hendes præferencer. Er det et regnskabsprogram som din bogholder kender til, vil det lette bogføringen, og det vil resultere i et lavere tidsforbrug. Uanset hvilket regnskabsprogram vedkommende vælger bør du dog sikre dig, at det ikke er alt for dyrt, og at det kan bruges af mange bogholdere, hvis du skulle skifte din bogholder en dag.

Har du brug for support?

Skal du bogføre selv, så kan du rende ind i situationer, hvor du har brug for support. Det kan din bogholder i øvrigt også. Derfor bør du i disse situationer prioritere at vælge et regnskabsprogram, hvor der er rig mulighed for at få support. Nogle regnskabsprogrammer tilbyder support til langt ud på aftenen, og det kan være rigtig værdifuldt, hvis du bogfører på lidt skæve tidspunkter.

Er der hjælp i regnskabsprogrammet?

Nogle regnskabsprogrammer har udviklet nogle systemer, hvor du kan få hjælp til bogføring af bilag. Ved bogføring vil der poppe nogle forslag frem til valg af konto. Er du ikke en haj til bogføring, kan disse forslag være guld værd. Dette er ofte en funktion, som du skal betale for, men er du usikker på bogføring, vil den hurtigt være tjent hjem igen.

Dette var en guide til nogle af de ting, som du skal tage forbehold for, når du skal vælge dit nye regnskabsprogram. Kig på de forskellige programmer og sammenlign kundetilfredsheden og prisen. Så er du godt på vej til valg af det rette program til dine behov.