El cykler: Sådan får du motion på trods af led problemer

El cykler: Sådan får du motion på trods af led problemer

Mange danskere døjer med skavanker eller sygdomme på en eller anden måde. Det kan for nogen virke hæmmende og give nogle begrænsninger. Er du en af de uheldige, der har problemer med leddene, så kender du måske til følelsen af, at man ikke kan bruge sin krop lige så frit og i samme omfang som de, der ikke har led problemer.

Det er naturligvis meget individuelt, hvordan ens begrænsninger er og opleves, men de fleste har det til fælles, at de gerne vil kunne gøre det samme og deltage i de samme aktiviteter, som de der ingen fysiske problemer har.

Lad dig ikke din kondition begrænses af problemer med leddene

Et af de steder, hvor du kan opleve at blive begrænset af kroppen, er når der skal belastning på dine led. Her kan noget som en cykel tur, der ellers er lige til for mange, pludselig komme til at virke som en uopnåelig opgave. Her kommer el cykler ind i billedet. El cykler er nemlig designet således, at de aflaster kroppen fysisk.

El cykler hjælper dig med at skabe fremdrift med pedalerne

El cykler er udstyret med et batteri, der genererer motorkraft til pedalerne. Det betyder, at du pludselig ikke skal lægge lige så mange kræfter i benene for at træde pedalerne rundt og opnå fremdrift. Det giver dig pludselig mulighed for at kunne cykle meget længere distancer og i længere tid, uden leddene bliver overbelastet. Dette skåner dig både for overbelastning og for eventuelle smerter.

Batteriet på el cykler er typisk monteret bag på cyklen, under bagagebægeret. Det er et praktisk design, som sikrer, at du stadig kan transportere ting på cyklen, uden batteriet er i vejen eller ser dumt og klodset ud.

På trods af hjælpemotor, så er det sundt at køre på el cykler

At der er batteri på el cykler er ikke ensbetydende med, at det er som at køre på en knallert. Når du kører på en elcykel, så træder du stadig rundt i pedalerne, men du bruger ikke helt så mange kræfter på det, som ved en almindelig cykel. Du får derved stadig rørt dig, hvilket er med til at øge din sundhed.

Musklerne bliver brugt i det omfang, som kroppen tillader, og pulsen kommer op, hvilket er med til at styrke et sundt kredsløb og hjerte. El cykler er derfor et perfekt alternativ til dig, der lider af hyper mobile led eller andet, der medfører, at din krop bliver overbelastet af at køre på en almindelig cykel, hvor du stadig sikrer dig, at du kan deltage i aktiviteter, som involverer cykling og samtidig kan du holde din krop sund og i god form.