Ferie: ø-hop i Danmark

Ferie: ø-hop i Danmark

Sommeren 2018 tegner til at blive helt exceptionel. Det er en god mulighed for at spare nogle penge og holde ferie herhjemme. Heldigvis behøver det ikke at være kedeligt. Danmark byder på alle mulige former for ferier i flere forskellige prisklasser.

Vil du gerne have lidt mere luft i feriebudgettet i år? Hos Kassekreditten kan du nemt og hurtigt låne penge.

En sjov og utraditionel dansk ferieform er ø-hop. Danmark er omkranset af mange fine øer, der bestemt er et besøg værd. Faktisk er der hele 72 at vælge imellem. I behøver ikke at have jeres egen sejlbåd for at komme fra ø til ø på jeres lille eventyr. Alle beboede øer i Danmark er forbundet med større eller mindre færger.

 

Hvordan planlægger jeg ø-hop?

Når der skal skiftes destination en eller flere gange under ferien, er der nogle praktiske ting, der kan være en god idé at planlægge, inden man tager hjemmefra.

Det er en god idé at vælge nogle øer, der ikke lægger alt for langt fra hinanden. Det Sydfynske Øhav er perfekt til Ø-hop, men det kan også lade sig gøre andre steder. Sørg blot for at der ikke er alt for langt imellem de forskellige destinationer.

Inden ferien begynder, er det også smart at have undersøgt de forskellige færgetider. Nogle af færgerne går måske kun få gange i døgnet, og det ville være ærgerligt at strande på fastlandet.

Nogle af de danske øer er meget populære, imens andre er meget små. Sørg derfor for at undersøge og booke overnatning i forvejen. Hvis budgettet er stramt, er der mulighed for at bo på vandrehjem eller campingpladser. Det giver også mulighed for at lave en stor del af maden selv, som ellers er en stor post i feriebudgettet.

 

Hvad kan man lave på de danske øer?

Om du er til fuld afslapning, kulturel eller aktiv ferie har de dansker øer noget at byde på. Jo større ø du vælger, jo flere tilbud vil der være.

Der er rig mulighed for en vandre- eller cykeltur på de små øer. Lav f.eks. en udflugt og sæt et mål om at nå hele øen rundt. Det vil være en stor sejr for de mindste.

Mange af øerne byder også på gode muligheder for lystfiskeri, surfing og sejlads, samt ridning og golf. Blot fordi man er på en lille ø, kommer man bestemt ikke til at kede sig.