Forberedelser til fastelavn

Forberedelser til fastelavn

Fastelavn er en tradition, som mange stadig holder af og holder ved. Det er en skøn seværdighed for børn, da de kan få lov til at klæde sig ud og spise slik. Det kan være du står og skal holde næste års fastelavnsfest der hjemme eller måske på dit barns skole, så her kommer en guide til, hvordan du forbereder en kæmpe fastelavnsfest.

Det vigtigste

Det vigtigste til en fastelavnsfest er nok at have en fastelavnstønde, som børnene kan gå-til-den på. Derudover er det selvfølgelig vigtigt at købe en kølle, som børnene kan slå katten-af-tønden med, hvis ikke allerede du har sådan en. Du kan fylde tønden med slik og eventuelt også frugt, som børnene kan nyde efterfølgende. Du må heller ikke glemme at anskaffe dig kronerne til den komne kattekonge og den komne kattedronning, som eventuelt kan kåres ud fra bedste udklædning.

Udover en fastelavnstønde er det selvfølgelig vigtigt at have et kostume. Hvis du også klæder dig ud, synes børnene oftest at det meget skægt, og mange vil elske dig for det.

Sørg for forplejning

Det kan være børnene ville have godt af noget andet mad end slik en hel dag. Derfor kan det være en god idé at sørge for noget ekstra forplejning til enten før eller efter slå-katten-af-tønden. Du kan eventuelt lave fastelavnsboller og pynte dem med forskellig glasur. Selvom dette også er mad med sukker, får børnene også noget der mætter, og fastelavnsboller er for mange en traditionel spise, som næsten er obligatorisk at få omkring fastelavn. Hvis du gerne vil servere noget, der er lidt sundere, kan du eksempelvis også servere et stort frugt- eller grøntsagsfad og arrangere frugten eller grøntsagerne, så de ligner et motiv af for eksempel en fastelavnskat eller et andet dyr. Dette gør måske, at børnene synes det, normalt kedelige sunde mad, er lidt sjovere at spise.