Giv dit barn de bedste forudsætninger for en god skolestart

Giv dit barn de bedste forudsætninger for en god skolestart

Uddannelse er vigtigt, og det er med til at give børnene en grundlæggende viden omkring en masse emner. Men uddannelse er også vigtigt, fordi de oftest er her, at man får de livsvarige relationer. Men at gå fra børnehave til folkeskole kan godt være en stor omvæltning for mange børn, og derfor er det vigtigt, at du som forældre forbereder dit barn bedst muligt inden den første skolestart. Vi har samlet 3 tips til dig i denne artikel.

Sørg for at de fagligt ikke er bagud
Inden dit barn skal i skole, kan det være en rigtig god ide at arbejde med vigtige fag som matematik, dansk og engelsk inden de starter. Det kan nemlig få konsekvenser for dit barn, hvis ikke han eller hun føler sig tilstrækkelig nok i forhold til klassekammeraterne. Vi anbefaler derfor, at du sætter dig minimum 20 minutter om dagen og læser med dit barn, øver engelske gloser eller gennemgår de vigtigste regneregler. På den måde møder dit barn velforberedt op i skolen, og vil have bedre forudsætninger for at kunne lære mere – og ikke mindst føle sig fagligt tilstrækkelig.

Gør skolestarten sjov
Det er ikke alle børn, der ønsker at forlade børnehaven, hvor alt var en leg. Nu bliver det lidt mere alvor, men det betyder ikke, at du som forældre ikke kan tage nogle initiativer for at gøre skolestarten en smule mere spændende. Børn elsker at få nye ting, især hvis der er print af deres yndlings barbiedukke eller deres yndlingssuperhelt. Du kan derfor med fordel tage på shopping tur med dit barn og anskaffe en lækker skoletaske, nogle blyanter, penalhus og alt der skal til for at skolestarten bliver lidt sjovere.

Den rigtige næring
Som forældre er det vigtigt at sørge for at sine børn får den helt rette næring med på madpakke, da de skal koncentrere sig i flere timer end de er vant til. Jo større børnene bliver, jo større krav bliver der også stillet til dem fagligt og koncentrationsmæssigt. Det er derfor vigtigt, at du sørger for at dine børn får de helt rette næringsstoffer med på madpakke. Dog er det ikke alle børn, der bryder sig om de sunde og ”kedelige” ting i madpakken, hvilket hurtigt kan blive et problem, da de kommer til at mangle energi til hjernen. Derfor kan det være en god ide at supplere dit barns kost op med kosttilskud. Vi anbefaler, at du vælger en flydende form, som du kan putte i morgenjuicen eller andet. På den måde vil dit barn slet ikke opdage det, men samtidig få gavn af alle de gode vitaminer og mineraler, som kosttilskud indeholder. På Jala-Helsekost.dk kan du finde et hav af forskellige kosttilskud til både børn og voksne, og du kan derfor med fordel tjekke den hjemmeside ud, hvis du mangler inspiration til, hvilke kosttilskud du bør vælge til dit barn.

Forhåbentligt var denne artikel nyttig i forhold til at komme med nogle bud på, hvordan du kan sikre dig, at dit barn får de bedste forudsætninger for en succesfuld skolestart.