Giv dit barn en glad opvækst – det kan hele verden lære af Danmark og vores børneopdragelseskultur

Giv dit barn en glad opvækst – det kan hele verden lære af Danmark og vores børneopdragelseskultur

At give vores børn en tryg og glad opvækst er velsagtens det allervigtigste arbejde vi, som forældre, kan have. At give dit barn en god opvækst betyder, at du skal fremelske positive tanker og give dit barn oplevelser, som udvikler det og giver god energi.

Der er mange opdragelsestips, som kan hjælpe dig til at give dit barn en glad barndom; i Danmark og resten af Skandinavien er vi faktisk kendt for at være nogle af de bedste til dette.

År efter år er det enten Danmark eller et andet skandinavisk land, som løber med prisen for ”det lykkeligste folkefærd i verden”. Det er der en god grund til, blandt andet at vi er gode til at give vores børn trygge rammer under hele deres opvækst. Her Får du nogle af de ting, som rigtig mange andre lande og kulturer kan lære mest af, ved at kigge på Danmark og vores børneopdragelse.

Lav en fast plan for ”familietid”

Som forældre har vi rigtig tit, rigtig travlt. Derfor er det vigtigt, at dine børn oplever værdien i at bruge kvalitetstid sammen.

Med udgangspunkt i udtrykket ”hygge”, er teorien, at danskere er ekseptionel gode til at bruge kvalitetstid sammen, på grund af vores lange og mørke vintre. I gamle dage var der ikke meget andet at tage sig til, end at hygge i familiens skød over vinteren. Dette koncept har så fulgt hele vejen ind i det 21’ende århundrede, og har gjort os verdensberømte for vores evner til at hygge os.

Med al den travlhed, som er en fast del af manges hverdag, er det vigtigt at der er en fast plan for, hvornår skærmene er slukket og man rent faktisk taler sammen. Det giver dine børn en tryg fornemmelse og det lærer dem at være gode socialt sammen med andre mennesker, fra en helt tidlig alder.

Skru helt ned for negativiteten

Det lyder måske rimelig banalt, men det kan sagtens være lidt af en kamp at bibeholde den positive energi, med alt den negativitet vi er omgivet af i medierne og andre steder fra. Derudover er vi alle mennesker, det kan betyde, at man mister selvkontrollen af og til.

Derfor skal du overveje at undlade at brokke dig, at diskutere og generelt tale om negative emner, når du omgås dit barn, for det smitter alt sammen af.

En anden kilde til negativitet i mange familier er, når dit barn skal noget, som det ikke vil. F.eks. hvis de hygger sig så meget, at de ikke gider i seng. Her er det det også vigtigt, at du får dem til selv at se fordelen i at gå i seng. Eller også kan du investere i noget lækkert junior sengetøj, så bliver det i hvert fald en del nemmere at lokke dine unger i seng i ordentlig tid.

Lad være med at lægge for meget ”pres” på jeres familietid

Selvom det er vigtigt at i har kvalitetstid sammen hele familien, har vi alle sammen brug for alene-tid engang imellem. Derfor skal jeres familiehyggetid være et begrænset tidsrum, og der skal være plads til at aflyse det, hvis man ikke kan nå det – der er aldrig nogen, der er blevet gladere af at blive tvunget eller stresset ud i noget de ikke har lyst eller tid til.

Hvis du har læst med her, fordi du glæder dig til at få børn, men din krop ikke vil give dig det, kan du blive klogere på kunstig insemination og muligheden for at blive hjulpet med din barnløshed på danfert.dk, som er en af Danmarks førende fertilitetsklinikker.