Gode råd til at få pakket tasken til vuggestuen

Gode råd til at få pakket tasken til vuggestuen

Når barnet skal begynde i daginstitution for første gang, er der mange spørgsmål, der hober sig op som forælder. Man skal blandt andet have fuldstændig styr på, hvad man skal pakke ned i tasken om morgenen, og dette er bestemt noget, der kræver en del planlægning. Det er nemlig vigtigt at få pakket tasken korrekt, hvis man ønsker en så nem og god start på institutionslivet for sit barn som muligt. Her i artiklen vil vi præsentere dig for gode råd til, hvad du skal huske at få pakket ned i tasken.

børn 

Husk sovetøj, skiftetøj og regntøj  

Først og fremmest er der naturligvis en helt masse tøj, der skal pakkes. Her er det blandt andet vigtigt at huske et sæt sovetøj, såfremt dit barn starter i en vuggestue, hvor han eller hun skal sove udenfor. Det er her vigtigt at være opmærksom på, om det er et krav fra vuggestuens side, at børnene skal være iført todelt nattøj, da dette muliggør, at de kan sove med bare ben på de dage, hvor det er lunt udenfor. Herudover bør du medbringe to sæt skiftetøj, hvilket inkluderer alt fra strømper og undertøj til bluser og bukser. Endelig er regntøj naturligvis også en rigtig god ting at pakke.

Pak nogle ting, der skaber tryghed for dit barn


Ud over tøj får dit barn naturligvis også brug for et par sko. Her bør du medbringe et par indesko samt fodtøj til årstiden. Af overtøj skal du medbringe vanter, elefanthue, flyverdragt, striktrøje, regntøj og en solhat, da dit barn på den måde vil være godt dækket ind.

Når alt dette er pakket ned i tasken, bør du overveje at medbringe nogle ting til dit barn, der skaber tryghed. Det kan være alt fra en bamse eller sutteklud til en sut eller dyne. Dette vil uden tvivl gøre det meget nemmere for dit barn at starte et nyt og fremmede sted, da det er ting, der minder ham eller hende om at befinde sig hjemme i trygge rammer. I forbindelse med sutter kan det være smart at købe en sut med dit barns navn på, så pædagogerne aldrig bliver i tvivl om, hvilken sut der tilhører hvem – følg linket til Baby Nova sutter.

God idé at medbringe solcreme, bleer og salve

Af andre ting kan det også være godt at medbringe solcreme, såfremt du har specifikke præferencer til det, og herudover bør du også tage bleer og zinksalve med. Ydermere kan der også være nogle institutioner, der gerne vil have, at man selv medbringer madpakke til sit barn, og i så fald er det naturligvis vigtigt, at du husker det. Endelig skal du huske at tage flasker med enten grød, mos eller modermælkserstatning med i tasken, hvis dit barn endnu ikke er begyndt at spise almindelig kost.