Headset til børn

Headset til børn

Tablets og smartphones er ikke bare blevet fast inventar i voksnes hverdag, men i stigende grad også i børns. Når de små poder sidder og spiller spil eller ser film på mor eller fars tablet eller smartphone, er lyd en stor del af oplevelsen, og derfor er det også vigtigt med gode headsets, som passer børnenes små hovedet. Det er en god idé at tænke på, hvor højt headsettet skal kunne spille, da nogle headsets kan skrues helt op på lydniveau med Roskilde Festival og derfor være yderst skadelig for børn – og voksnes – hørelse. Børns brug af headsets strækker sig også til skolen, hvor nogle lærere stiller krav om, at børnene medbringer egne headsets til undervisningen i fx IT. Her er det heller ikke en smart løsning, at give fars gamle headset med, da det ikke vil give barnet den bedste lydoplevelse i børnehøjde.

Der findes mange alternativer til headsets til børn, fx har brands som JVC og Philips lanceret headsets med børn i fokus. Disse headsets fås med lydbegrænsende teknologi, som forhindrer børnene i at skrue så højt op for headsettet, at resten af bilen på vej på sommerferie i Frankrig kan lytte med. Headsets til børn skal også være justerbare i hovedomfang, så det sidder ordentligt på barnets hoved og ører. Et headset som Philips SHK4000 Kids Wireless BT er en trådløs netværksløsning til børn. Headsettet giver mulighed for at justere max decibellen, så forældre kan bestemme, hvor høj lyd ungerne kan få ud igennem headsettet. Højttaleren er en on-ear, som slutter til om øret og sørger for, at lyden går ind i ørerne på barnet og ikke ud i hele lokalet.

Headsets lavet til voksne er altså ikke et ideelt alternativ, da disse oftest har en decibel på over 100, headsets designet til voksne er større i hovedomfang og vil derfor ikke give en ergonomisk god oplevelse for et barn, hvilket kan medføre, at barnet sidder forkert eller noget så simpelt, som at headsettet falder af hele tiden, som er til gene for både barn og voksen. Der findes heldigvis mange valgmuligheder på markedet, når det kommer til headsets til børn, som både har barnets ører og hoved for øje, men som samtidig giver barnet en god lydoplevelse i høj kvalitet.