Hold formen ved lige med en klapvogn til løb

Hold formen ved lige med en klapvogn til løb

Når man får et barn, er det helt almindeligt, at mange hobbier og fritidsaktiviteter måske bliver lagt på hylden. Ofte er det også svært at finde tid til at komme ud og dyrke motion. Men en klapvogn, der egner sig til løbeture, kan måske afhjælpe problemerne. Der findes nemlig utallige klapvognsmodeller, der kan tåle, at man løber en lang tur med dem. På denne måde kan du holde den sunde livsstil ved lige, mens dit barn enten sover eller nyder udsigten fra vognen.

 

Hvad skal man vide om en løbevogn?

Før du køber din løbevogn, så er der en række ting du bør undersøge for at finde ud af, om klapvognen er godkendt til løb. En af de mest væsentlige ting er, om vognen har et fast styr. Styret må altså ikke kunne justeres som på en barnevogn. Dette er vigtigt, da løbeturen kan påvirke et justerbart styr – særligt hvis man løber på ujævnt underlag som en skovbund. I værste fald kan bevirke, at man mister grebet og vognen smutter fra løberen undervejs.
En anden vigtig ting er forhjulet. Nogle klapvogne har nemlig et forhjul som drejer, så det er nemt at komme rundt i svingene på gåturen. Dette er dog ikke hensigtsmæssigt på en løbetur. Det kan nemlige virke ustabilt og eventuelt kan forårsage, at vognen svinger for meget. Sørg derfor for, at forhjulet kan låses.
Det er ligeledes vigtigt at vurdere om dit barn er klar til at komme med på løbeturen. Som hovedregel må man først benytte en løbevogn, når barnet er omkring 6 måneder gammelt – eller når det kan sidde selv.

Løb ikke en risiko

Hvis du gerne vil holde formen ved lige og bruge en løbevogn, er sikkerheden det vigtigste hensyn du skal tage. Det er derfor en gof idé at alliere sig med fagpersoner, testresultater og anmeldelser, der kan sikre dig, at du gør det bedste køb. Hvis du vil vide mere om, hvilke klapvogne, der er kåret som bedst i test, så se mere her.