Hvad sker der hvis man har den forkerte seng?

Hvad sker der hvis man har den forkerte seng?

Hvis man sover i den forkerte seng, så kan det resultere i problemer som ondt i ryggen, søvnmangel og ubehag om natten. Vi tilbringer som velbekendt en tredjedel af vores liv i sengen om natten, og derfor skal sengen altså være af en ordentlig kvalitet. Sengen skal understøtte den vilkårlige krop som sover i den. Senge skal altså ikke være for bløde, for så synker kroppen ned, og ender i en belastende position. Det er altså uhyre vigtigt at finde den helt rigtige seng for dig. Læs her.

Søvnmangel

Søvnmangel er en folkesygdom. Vi har alle prøvet det, hvis ikke i hverdagen, så fx. hvis man har prøvet at tage et fly meget tidligt om morgenen, eller hvis man har kørt i overlandsbus natten over. Når vi ikke har sovet behageligt og fredeligt, samt i tilstrækkeligt lang tid, så føler vi os ikke rigtige. Energiniveauet lider, man føler sig tung og træt, og humøret kan også blive påvirket. Dette mærkes tydeligst når man har sovet enormt dårligt, men søvn har faktisk en kæmpe indvirken på vores helbred, så det gør også en stor forskel at sove en smule bedre end man plejer.

Optimér dit liv med den rigtige seng

Altså kan en god seng betyde mere energi, bedre humør og generelt bedre helbred. Søvn er så vigtigt for både kroppen og hjernen, altså vil man ved at optimere sin generelle søvnkvalitet i sit liv, kunne optimere mange forskellige dele af livet. Måske oplever du højere fokus på arbejdet, forbedringer i dine sociale relationer, endda i soveværelset, og et mere positivt syn på livet. Det er altså ikke for sjov, at man siger, at det er vigtigt med god søvn.

Det kan faktisk både medføre positive ændringer i dit professionelle liv, men også i dit private liv, hvis du sover bedre.