Inspiration til aftensmaden

Inspiration til aftensmaden

Som børnefamilie er der rigtig mange ting at se til. Bleerne skal skiftes, børnene skal have mad, der skal ryddes op og gøres rent, købes ind, køres til og fra dagpleje, arbejdet skal passes osv. Alle disse ting er utrolig energikrævende samt udmattende. Når tiden nærmer sig aftensmaden, skal man til at tage stilling til, hvad familien skal have at spise. Dette kan være uoverskueligt, da man i forvejen har lavet alverdens gøremål i løbet af dagen. Ydemere kan det være svært at finde på nye retter, og man ender med at spise den typiske lasagne eller spaghetti bolognese. Er du løbet tør for idéer til aftensmaden, kan du læse med i artiklen her, da vi kommer med inspiration dertil.

Pita – alt kan nærmest puttes i

En undervurderet ret er pitaen. Med denne ret er det muligt at forny måltidet konstant, da man nærmest kan putte alt deri. Man kan putte oksekød, kylling, lam, fisk, kalkun eller frikadeller i. Derudover kan man putte alle former for grønt i, såsom salat, kål, spinat, gulerødder, løg, peberfrugt, æble, majs, etc. Det er kun fantasien, der sætter grænser for fyldet, og dette gør, at pitaen er sædeles børnevenlig. Man kan nemlig tilpasse fyldet efter barnets præferencer. Det lækre brød kan nemt laves selv, eller man kan vælge at købe dem færdiglavet. Herefter varmes brødet blot i ovnen, hvorefter maden er klar til servering. Dette er altså en supernem og lækker ret, som er svær at blive træt af.

Gryderet – alverdens ingredienser

En anden god ret, som er nem at variere, er gryderetten. Man kan sammensætte alverdens ingredienser, hvor det igen er muligt at lave retten efter børnenes smag. Gode gryderetter er mørbradgryde, timiangryde, chili con carne, grønstsagsgryde eller chiligryde. I alle retterne kan man tilsætte forskellige former for kød, eksempelvis mørbrad, kålpølser, kalv, lam, oksekød eller andet. Det er selvfølgelig også muligt at lave vegetariske udgaver, hvor der i steder er masser af grøntsager og frugter. Tilbehøret til gryderetten kan enten være ris, couscous, kartoffelmos, kartofler, pandebrød eller andet. Mulighederne er igen mange, og derfor er gryderetten en skøn aftensmad.

Forkæl jer selv – spis ude

Hvis I er alt for trætte til både at købe ind, lave mad samt vaske op, kan I vælge den nemme udvej. Her kan I vælge at spise ude, hvor I virkelig får forkælet jer selv. Dette skal man huske at give sig selv lov til i den travle hverdag, da det er et godt afbræk fra den typiske hverdag. Med børn skal man selvfølgelig overveje, hvilken restaurant man vælger. Det gælder om at vælge et familievenligt sted, og her kan I eksempelvis tage på Bone’s. Denne restaurantkæde har virkelig børnefamilier i tankerne, og dette er også tydelig at se på deres indretning. Der er gjort plads til børnene med balloner samt legerum, og menukortet er ligeledes børnevenligt. Spareribs, kylling og pizza er blot en del af udvalget, og børnepriserne er yderst gode. Ydermere er der et væld af lækre muligheder for de voksne, sådan de ligeledes får en rigtig god aften ude. Du finder en menu her, hvis du gerne vil forkæle din familie og få en nem samt fantastisk