Mad bringer familien sammen

Mad bringer familien sammen

Artiklen indeholder reklame

Der er for mange enighed om, at selvom tiden i hverdagen er knap, så er det noget særligt at sidde hele familien samlet og spise sammen. Både morgenmad og aftensmad – og frokost i weekenderne.

Det er her, der er mulighed for at snakke om dagen, der kommer. Hvem skal hvad? Sker der noget spændende i institutionen eller skolen? Er der fritidsaktiviteter? Er der en forælder, der skal køre? Hvem henter og bringer? Eller måske bare hyggesnak om løst og fast. Om aftenen er det så dagen, der gik. Var det en god dag? Er der sket noget spændende?

De bedste af den slags måltider er dem, hvor alle telefoner er pakket væk, og hvor der ikke er et fjernsyn, der kører i baggrunden. Det er bare at være sammen og spise. Måske hjælpes ad med at dække bord og være sammen om at lave maden og sætte i opvaskemaskinen bagefter. Ikke altid jobs, som børn synes er spændende, men det er noget, der skal gøres. Så hvorfor ikke gøre hverdagen lidt sjovere og mere festlig. I kan have en fast ugedag, hvor alle skal have parykker på, eller en, hvor alle skal være klædt ud. Der skal ikke så meget til at gøre hverdagen til noget, der er sjovt og hyggeligt, som den bør være. For der er nu en gang flere hverdage end festdage og weekender.

Maden betyder også rigtig meget

Ved at gøre det sjovere, så glider maden måske også bedre ned. Mange børn kan være skeptiske overfor mange typer af mad. Børn er ikke nødvendigvis kræsne, men deres smagsløg er bare ikke som voksnes. Så der skal tænkes over, at maden skal kunne passe til alle.

Maden kan nemlig også gøres sjovere. Der kan være et tema, der passer til dagens udklædning, eller også kan I alle skiftes til at give maden fjollede navne. Der behøver ikke være stive regler og rammer, men blot de rammer, I selv vælger at opsætte.

Det bliver også lettere, hvis der ofte bliver serveret det, børnene elsker at spise. Hakkebøffer, pasta med kødsovs og hjemmelavet pizza er blandt favoritterne hos mange børn, og de fleste voksne kan faktisk også rigtig godt lide det. Det er samtidig mad, der passer godt til hverdagen, fordi den ikke tager for lang tid at lave. De fleste kommer sent hjem, og der skal spises i tide, for de mindste har sengetider, der skal passes, måske skal der også laves lektier, der skal være tid til et bad, og der skal være tid til hygge.

Prøv nogle faste rammer med masser af plads til udfoldelse, og jeres hverdag med mad, familie og børn kan vendes fra noget hektisk til noget, der giver hverdagen glæde, sjov og masser af indhold.