Mini-guide: Kender du forskel på disse låntyper?

Mini-guide: Kender du forskel på disse låntyper?

Der findes efterhånden et utal af låntyper i lille Danmark – faktisk er der de seneste år dukket så mange nye typer op, at det kan være vanskeligt for den almene forbruger at sætte sig ind i hvilken type lån man bør ansøge om i hvilke situationer.

Derfor præsenteres her de mest populære låntyper. Så får du mulighed for at kunne danne dig et overfladisk indblik i deres fundamentale forskelle.

Sikre banklån
Det gode gamle banklån er en af de ældste låntyper. Når der ansøges om et banklån, vil banken ud fra din nuværende finansielle situation vurderer, om de har lyst til at låne dig penge – har du en stabil indkomst og er denne forholdsvis høj, er chancerne for at få et lån ligeledes høje. Står du i en knap så stabil finansiel situation, bliver chancerne dog straks mindsket betydeligt: Bankerne vil i så fald foreslå at låne dig et lavere beløb, end det ansøgte, for deres egen sikkerheds skyld.

Det er ligeledes normalt for bankerne at ville vide præcist hvad, hvornår og hvorfor du vil bruge penge – eks. ønsker de at vide om der er tale om et lån der skal finansiere en bil, et hus eller en ferie. Hvad pengene skal bruges til, kan have stor betydning for hvor villige de enkelte banker er til at smide penge efter din sag.

Hurtige kviklån

Kviklån er muligvis de mest moderne låntyper. Disse lån er, som navnet antyder, hurtige lån. På forholdsvis imponerende vis, er det ved et kviklån muligt at ansøge om penge til et lån og modtage dem på samme dag. Dette gør dem velegnede til nødsituationer eller til beløb der ligger i bankernes bagatelgrænse, såsom 2000 kr. til reparation af bilen.

Kviklån og den lignende låntype SMS-lån anvendes ofte synonymt. Den eneste forskel på disse er at den ene kan søges gennem tekstbeskeder, og den anden gennem den enkelte udlåners hjemmeside.

Kviklån kan kendes på følgende træk: De er hurtige, kræver ofte et minimalt antal oplysninger og blander sig ikke i hvad pengene bruges til. En faldgrube kan dog være at hvis pengene ikke betales tilbage i tide, er kviklåns renter noget højere end bankernes.