Post ID: 360

Skolearbejde bør belønnes

Skolearbejde kan være hårdt. Det gælder uanset hvilket fag at man har fået lektier i. Alle har deres favorit fag og nogle kan godt lide at lave en opgave i dansk men andre fortrækker at skulle lave regnestykker i matematik. Mange har dog også hadefag og at få lektier i netop disse fag kan føles meget svært og også ofte ret så kedeligt.

Det kan være svært at trække sig selv op til at skulle lave sine opgaver og sine lektier i netop sådanne scenarier. Derfor kan man som forældre måske hjælpe lidt på problemet ved at love en lille belønning når at ens barn får lavet lektierne til tiden. Der er mange måder at belønne med og nogle vælger at give lidt mere i lommepenge, mens andre måske vælger at tillade barnet at måtte spille computer nogle flere timer.

Find hjælp online til opgaverne

En af måderne man kan gøre det lettere at lave sine lektier kan være at finde hjælp på nettet. Først og fremmest så bør man selvfølgelig som forældre finde ud af om man selv kan løse problemet. Hvis dette ikke er tilfældet så kan man måske finde hjælp online. Her kan anbefales sider som denne hvor man kan finde hjælp til alle salgs fag. Der er fx hjælp til at lave en novelle analyse og ligeledes kan man finde hjælp til at analsyere andre typer at litteratur og hvordan man laver bestemte regnestykker. Der er også andre sider hvor man kan finde hjælp og man skal ikke føle sig pinlig over at søge hjælp her – det gælder nemlig om at finde så mange værktøjer som muligt som kan hjælpe en.

Giv en lille gave når lektierne laves før tid

Når man har besluttet sig for at gøre livet lidt lettere for eleven så er det vigtigt at finde ud af hvad guleroden skal være. her kan det enten være en gave i form af lidt flere lommepenge eller måske en fysisk gave. Der er mange måder at belønne barnet på.