Når hjemmet bliver for trangt

Når hjemmet bliver for trangt

Der kan være mange grunde til, at dit hjem er blevet for småt til familien. Måske er der kommet nye familiemedlemmer til? Måske er børnene pludselig blevet teenagere og har brug for mere plads at boltre sig på? Eller måske er der særlige interesserer, som kræver lidt ekstra plads? Mange familier vælger blot at flytte til noget større, men det er ikke sikkert, den løsning føles attraktiv for dig og din familie. I så fald er der ofte stadig mange muligheder for at bygge om og bygge ud, så drømmene kan indfries, uden at teltpælene skal rykkes op.

Få styr på reglerne

Uanset om du står over for et større eller mindre byggeprojekt, skal du tage højde for de særlige regler, der gælder for eksempelvis højden på det nybyggede, skelsætningen m.m. Det kan være godt givet ud at få en landinspektør til at hjælpe dig med de praktiske detaljer. Find hjælpen hos Syddanmarks største landinspektør, så du undgår grimme overraskelser, når du er halvvejs inde i dit byggeprojekt.

Den kreative proces

Udover de formelle regler handler det om at tænke kreativt og praktisk. Spørg dig selv, hvad I har brug for?

  • Er det ét større rum, der skal bygges til, så I kan samles som familie om forskellige aktiviteter?

  • Er det ekstra værelser, der skal til?

  • Er det en separat tilbygning, som kan bruges som hjemmekontor, atelier eller øvelokale?

Der findes mange muligheder for at bygge ud, og du kan virkelig slå dig løs med alle dine kreative idéer. Du kan overveje, om det nybyggede design skal integreres i den eksisterende bolig, så det ikke skiller sig ud, eller om designet derimod skal være anderledes og give huset kant samt tilføre noget nyt og anderledes.

Et byggeprojekt kan godt være en stor mundfuld, men det skal også gerne være sjovt og spændende. Søg professionel hjælp, når du er i tvivl.