Pas på din kats afføring

Pas på din kats afføring

Der er tæt på 400.000 danske familier der har kat, og ud af dem er der rigtig mange der har små børn. Det betyder, at der er rigtig mange børn der hver dag omgås katte. Kæledyr er gode for opdragelsen, da det kan lære børn en masse om ansvar og hvordan man behandler levende væsner, ligesom det kan være godt selskab.

Der er med andre ord mange gode grunde til at have kat, også mens man har børn. Dog er der også noget man skal være opmærksom på, som det langt fra er alle der tænker på. Kattelort kan nemlig være fyldt med parasitter, og det kan rent faktisk smitte små børn med sygdomme. Det er især et problem hvis man har en kat der besørger indenfor. Der er nok mange, der har hørt den gamle regel om, at gravide eksempelvis ikke bør nærmer sig kattebakker.

Pas på dine børn – de gør det ikke selv

Det er ikke fordi børn er voldsomt meget mere modtagelige overfor parasitterne end vokse, problemer ligger i, at de ofte udsætter sig selv mere for smittefaren uden at tænke over det. Små børn tænker sjældent meget over, hvad de rører ved og efterfølgende har fingrene i munden. Det er dog samtidig meget vigtigt at du ikke maler fanden på væggen og får katten aflivet. Det er nemlig for det første sjældent, at børn rent faktisk bliver smittet, og for det andet, er det typisk ikke nogen voldsom reaktion de får.

Derfor er der stadig god grund til at tage jeres forholdsregler, der er især tre gode råd i bør følge hvis der både er kar og barn eller børn i hjemmet.

Dæk sandkasser til

Hvis i har en udekat, og en sandkasse, så kan I næsten være helt sikre på, at sandkassen ikke kun er et sted for leg, det er også jeres kat eller kattes toilet. Køb en sandkasse der kan overdækes (som disse) eller køb et overtræk til den i har. Dette er i mange tilfælde den helt store synder, når det kommer til bakterier.

https://www.only4kids.dk/udendors-leg/sandkasser.html

Vask hænder

Hvis du har tømt kattebakker eller på anden måde været i nærheden af kattelort, så vask hænder grundigt. Det siger næsten sig selv, men alligevel er der mange der ikke lige får det gjort.

Katten væk fra bordet

Katten er et renligt dyr, men det er også et dyr der slikker sig i rumpen og graver sin afføring ned, hvilket vil sige at den har beskidte poter. Derfor har en kat heller ikke noget at gøre på bordet, om det så er spisebordet eller køkkenbordet – så ned med den.

Hvis du blot følger disse råd, så behøver du ikke være specielt bekymret for kattens parasitter.