Sådan får du valgt den rigtige klapvogn

Sådan får du valgt den rigtige klapvogn

Udstyret skal være i orden, når man er forælder. Mange forældre vælger at anskaffe en klapvogn, da den både er praktisk og giver barnet godt udsyn, når man er ude. Er du i tvivl om hvilken type klapvogn, du bør vælge, er der her nogle fif til valg af klapvogn.

Markedet byder på forskellige klapvogne, der hver har deres fordele og ulemper. Alt efter hvilke behov du har, er nogle typer bedre end andre. Derfor er der en række overvejelser, du bør gøre dig, inden du køber en klapvogn.

 3 overvejelser til når du skal købe klapvogn

  • Overvej dit terræ Formålet med klapvognen er netop, at man skal kunne komme ud og transportere barnet forskellige steder. Alt efter om du bor på landet eller i byen, er der stor forskel på terræn. Bruges klapvognen mest til asfalt og lignende, er den traditionelle klapvogn med plastichjul et fint valg. Skal du gå i blødere terræn kan hjulene på en traditionel klapvogn som regel låses fast, så de kun peger fremad. Til byen er paraplyklapvognen derimod et hit, da den er simpel og nem at have med at gøre.
  • Overvej dine transportbehov. Måske er du ofte ude at rejse og har derfor brug for en klapvogn, der er nem at transportere. Her er paraplyklapvognen, der blot består af et stykke stof, som er trukket over et metalskellet, rigtig god, da den ikke vejer eller fylder meget.

Overvej dit behov for tilpasning. Ikke alle klapvogne er lige gode, når det gælder manuel indstilling af eksempelvis højde på styret. Har du brug for, at klapvognens styr kan indstilles, er det bedste valg den ordinære klapvogn fremfor paraplyklapvognen, da den ikke kan indstilles. En anden god mulighed er kombivognen, hvor du både får en klapvognsdel og en barnevognsdel med i købet, som begge kan indstilles. Som regel ligger kombivognen i en lidt højere prisklasse, men den har flere fordele, idet du beholder barnevognens stabile hjul og samtidigt kan veksle mellem barnevogns- og klapvognsdelen.