Sådan holder du styr på familiens hverdag

Sådan holder du styr på familiens hverdag

I mange børnefamilier er det en evig kamp at bevare overblikket over familiens aktiviteter. Jo flere familiemedlemmer, jo flere aktiviteter er der at holde styr på – og det er især svært, hvis børnene ikke er store nok til at holde styr på tingene selv. Derfor bruger mange familier en kalender eller tavle i køkkenet eller gangen til at skabe overblik over ugen. Her giver vi dig et par grunde til, at du også bør indføre en tavle i dit hjem.

Giver hele familien overblik

Når I har en tavle hængende et centralt sted i huset, er det nemt for hele familien at følge med. Både børn og voksne kan se, hvad alle andre laver den dag, og det er nemmere at få puslespillet til at gå op. Du kan nemlig nemt koordinere, hvem der henter og bringer, hvem der handler ind den dag og meget andet.

Samtidig er en tavle en central kommunikationskanal, hvor børnenes pligter kan stå. På den måde er det nemt at se, hvad der skal laves hver dag. Dermed slipper du for små sedler, der ligger rundt omkring og bliver overset, og børnene får større ansvar for at huske at kigge på tavlen. Det giver mere overskud for hele familien, og børnene får lov til at vise, at de kan selv.

Nemt at lave ændringer

En tavle er især smart til børnefamilier, fordi den har plads til meget. Sørg for at købe en tavle i ordentlig størrelse, så I har plads til alle familiens aktiviteter. Samtidig er det dog også vigtigt, at tavlen ikke er så stor, at I mister overblikket.

Fordelen ved en tavle i god størrelse er, at det er nemt at lave ændringer. I behøver ikke rode med viskelæder og udstregninger, men kan i stedet blot viske ud med en lille svamp eller en klud. Det giver et bedre resultat og gør det nemt at læse det, der faktisk står på tavlen.

En tavle kan også rumme langt mere end de fleste kalendere. I kan selv bestemme, hvor meget plads hver person og aktivitet skal have, så det passer lige til jeres behov. Det bedste er, at I løbende kan ændre opdelingen og tavlens layout præcis, som I vil.