Sådan kan du få bugt med den slemme lugt i vaskemaskinen

Sådan kan du få bugt med den slemme lugt i vaskemaskinen

Bakteriefyldte håndklæder, børnenes våde vanter, strømper og huer, ildelugtende sportstøj og så videre. Selvom vi vasker vores tøj med vaskemiddel, kan vores vaskemaskine godt tiltrække dårlig lugt, der bliver siddende. Følg nedenfor tips til, hvordan den slemme lugt kan forsvinde fra maskinen.

Sådan slipper du for vaskemaskinens dårlige lugt

  1. Luk aldrig lågen efter maskinen har kørt. Lukker du lågen, vil der blive skabt fugt inde i maskinen, hvilket vil få bakterierne til at formere sig og dermed fremkommer en dårlig lugt. Lad også sæbeskuffen stå åben, indtil vaskemaskinen føles tør.
  2. Vask igennem ved 90 grader. En gang imellem vil din vaskemaskine have godt af at blive kørt igennem på et program ved 90 grader, da det er med til at dræbe bakterierne.
  3. Afkalk maskinen. Der er kalk i vandet, og kalken vil også sætte sig på maskinens indre, som kan medføre dårlig lugt i sidste ende, da et slemt kalket varmelegeme vil have svært ved at komme op i grader og dermed dræbe bakterierne.

Andre nyttige tips og viden til din daglige vask

Husker du at vaske dine håndklæder, sengetøj, viskestykker og karklude ved 60 grader? Det anbefales, hvis man vil være sikker på at dræbe de fleste bakterier. Det samme gælder for sportstøj og undertøj.
Noget materiale tåler ikke høje temperaturer, og for at skåne det mest muligt, men stadig fjerne så mange bakterier og den værste lugt, kan man i blødlægge det i eddike eller Rodalon. Læs på flasken, hvor længe det anbefales.

Når det kommer til dit hverdagstøj, kan du sagtens nøjes med at vaske det ved 40 grader, og nogle gange endda 30 grader, medmindre det er virkelig beskidt, eller du har været syg.

Tro ikke, at hvis man bare tilsætter meget vaskemiddel i maskinen, så bliver tøjet rent. Vaskepulver, der indeholder fedtopløselige enzymer, gavner fint den skånsomme tøjvask ved lave temperaturer, men det slår ikke bakterierne ihjel. Der skal højere grader til – så spar i stedet lidt på vaskemidlet.