Sådan laver du sunde og sjove børnedrinks

Sådan laver du sunde og sjove børnedrinks

Skal du snart have en legeaftale, holde fødselsdag eller hyggeaften med dit barn? Serverer du slik, sodavand og kage, så løber du risikoen for overgearede børn med et ustabilt blodsukker og humør. Men du mangler måske inspiration til, hvordan man laver sunde snacks, der stadig er lækre og sjove for børnene. Mange børnefamilier har også problemer med at få grøntsager til at glide nemt ned hos de yngste. Men måske kan en lækker juice lavet med en saftpresser være vejen frem. Med en saftpresser kan du nemt skjule smagen af grøntsager ved at blande den med sød frugt. På denne måde får dit barn de vigtige næringsstoffer uden besvær.

3 lækre drinks til børnene

  1. En god begynderjuice for børn er den klassiske smag af jordbær og banan. Det er en smag som næsten alle kan være ombord med. Du kan også tilføje vanilje og kanel for lidt ekstra smag. Og gør eventuelt juicen mere cremet og mættende med skyr eller yoghurt. Hvis juicen skal være endnu sundere, så kan du tilføje spinat eller broccoli, der også giver den en sjov grøn farve.
  2. Prøv en juice, der er rig på c-vitamin ved at presse gulerod og æble. Det er klassiske smage, der komplimenterer hinanden godt. Generelt er det er en god idé at presse flere grøntsager end frugt til sin juice. En god tommelfingerregel lyder ofte på blandingsforholdet 80/20. Det gør nemlig, at blodsukkeret holdes mere stabilt.
  3. Prøv en sjov rød drink ved at bruge rødbede. Rødbede er fyldt med saft og har en rig farve, og så er det en af de mere søde rodfrugter. Pres den sammen med noget appelsin og mango for at gøre den mere sød.

 

Start med det vigtigste redskab

Det vigtigste, når du skal lave disse sunde børnedrinks, er naturligvis en saftpresser. Har du ikke en stående, kan du passende se det som en anledning til at anskaffe dig en. Vil du finde den bedste derude, så skal du nok undersøge markedet en smule. Du kan læse mere på denne hjemmeside.