Sådan planlægger du den bedste konfirmationsfest

Sådan planlægger du den bedste konfirmationsfest

Konfirmationen står for døren, og det er ved at være tid til at sønnen eller datteren skal træde ind i de vokses rækker. Mange ting skal planlægges, forberedes og klargøres til den store dag, og det skal blive en helt uforglemmelig dag, som er lige præcis som konfirmanden ønsker det. Dog kan de mange overvejelser favne bredt, allerede inden forberedelserne af dagen skal i gang. Det kan være en god idé at lægge ud med at overveje følgende:

  • Hvor mange gæster skal inviteres til festen? Og hvem?
  • Hvor skal festen afholdes? Er der eksempelvis plads hjemme i haven, hvis det bliver varmt og godt nok vejr til det? Er der plads hjemme i stuen til alle gæsterne? Eller er det for eksempel en god idé at finde nogle festlokaler at leje, så der er plads til de mange gæster på den store dag?
  • Hvad er budgettet for festen? Og er der eventuelt nogle steder, hvor det er værd at spare en smule på pengene, så de kan bruges bedre et andet sted?
  • Skal der være et tema for festen – og i så fald hvilket? Mange konfirmander kan være glade for et særligt tema til deres konfirmationsfest – eksempelvis et bil-tema til konfirmanden, der elsker biler og motorer, et romantisk og smukt blomster-tema til konfirmanden, der elsker flot og farverig natur eller et fint blandet tema med to eller tre af konfirmandens yndlingsfarver.

Gode råd til dig, der skal planlægge konfirmandens store dag

Der er mange forskellige ting, der skal overvejes før forberedelserne til konfirmandens store dag skal igangsættes, og mange ting som skal istandsættes inden selve festen. Her får du nogle gode tips i forbindelse med planlægningen:

  • Sørg for at have styr på datoen, og invitér gæsterne i så god tid som muligt. På den måde kan man sikre sig, at alle de vigtigste gæster sætter kryds i kalenderen, så de kan komme til festen.
  • Skriv en to do-liste, så du løbende kan krydse af, hvad der er ordnet, og så du kan have et overblik over, hvad der mangler at blive gjort.
  • Det kan være en god idé at bestille mad ud af huset i Herning– særligt hvis der kommer mange gæster. På den måde er du fri for, som vært eller værtinde, at slide og slæbe i køkkenet, for at kreere diverse lækre retter, og du kan derved fokusere på at give både konfirmanden og gæsterne den bedst mulige dag.
  • Hjælp eventuelt de af gæsterne, som kommer langvejs fra, med at finde overnatning før og/eller efter festen.
  • Udpeg eventuelt en toastmaster, som kan sørge for at alle talerne, sangene, og hvilke festlige indslag, der ellers kan forekomme til festen, bliver præsenteret i den rigtige rækkefølge mellem forretten, hovedretten og desserten, samt som derved kan sørge for at både konfirmanden og alle gæsterne får de festlige indslag at se og høre.
  • Lyt til og respektér konfirmandens ønsker. Dette er den bedste måde, hvorpå konfirmanden får den dag, som han eller hun allermest ønsker sig, og så den store dag bliver helt uforglemmelig.