Sådan vælger du den bedste efterskole

Sådan vælger du den bedste efterskole

Der findes 247 efterskoler i Danmark, så der er nok at vælge imellem, hvis du drømmer om at komme et år væk fra mor og far. Vi guider dig til at vælge den helt rigtige efterskole, som passer bedst til dig.

 

Vælg efter dine interesser

Elsker du at stå på en scene? Vil du gerne have mulighed for at rejse ud i verden og møde andre unge på samme alder som dig? Eller er du vild med sport, og vil du gerne dyrke det så mange timer om ugen som muligt? Der findes et kæmpe udvalg af efterskoler, som hver især specialiserer sig i forskellige fag og interesser. Nogle efterskoler har nogle få linjer med fokus på bestemte områder, mens andre breder sig mere ud over eksempelvis sport, dans, teater, musik og rejser.

 

Tag et kig på de forskellige efterskolers hjemmesider og læs mere om, hvilke interessefag skolerne fokuserer på udover den obligatoriske undervisning i fx dansk og matematik.

 

Overvej en skole nogenlunde tæt på

De fleste efterskoler har arrangementer og rejser henover nogle af weekenderne i året. Men resten af tiden har du mulighed for at tage hjem, så savnet ikke bliver alt for stort.

 

Det kan blive en dyr og tidskrævende fornøjelse at tage hjem på weekend, hvis du vælger en efterskole, der ligger i den anden ende af landet. Det kan selvfølgelig godt lade sig gøre, hvis dine forældre (eller du selv) har økonomien til det. Men det er måske lidt praktisk at finde en efterskole, der er nogenlunde tæt på dine forældre og dine gamle venner derhjemme.

 

Det er ikke billigt at tage på efterskole

Prisen på efterskoleopholdet kan godt påvirke, hvilken skole du har mulighed for at vælge. Nogle efterskoler tilbyder flere rejser i løbet af året, og det er jo noget, der koster penge. Til gengæld møder du mennesker fra andre kulturer og får du oplevelser for livet, som du ikke ville kunne få hos et typisk rejsebureau.

 

Husk at staten giver tilskud til at tage på efterskole. Tilskuddet afhænger af husstandens indkomst, men kan være på op til 51.600 kroner.

 

Besøg efterskolerne

På Efterskolernes Aften holder de åbent hus, så du kan tage rundt og mærke stemningen og snakke med lærerne og de nuværende elever. I mellemtiden kan det være en god ide at følge skolerne på Facebook, Insta eller Vimeo. Det giver mulighed for at lure på, hvad de lægger op og hvad eleverne snakker om. Samtidig kan du eventuelt skrive dine spørgsmål og få svar med det samme.