Sådan får du et kreativt og selvstændigt barn

Sådan får du et kreativt og selvstændigt barn

De fleste forældre vil gerne have, at de får nogle børn, som lærer at blive kreative. Det betyder ikke, at du gerne vil have, at de alle sammen skal blive filminstruktører og kunstnere. Kreativitet kommer alle steder og på alle arbejdspladser.

Kreativitet handler om, at man er i stand til at finde nye løsninger på komplekse problemer. Det er grunden til, at man går så meget op i at lære det til børn, når de er små. Du kan allerede fra en tidlig alder se, hvor meget de tænker, og hvordan de prøver at finde på løsninger.

Starter fra dag 1

Som forældre skal du hele tiden motivere dit barn til at blive bedre. Det lyder hårdere, end det egentlig er. I starten snakker du til dit barn, fordi de en dag skal lære at tale. De skal lære at gå osv. Alt dette er faktisk dig, som hjælper dem til at blive bedre. Det skal ikke stoppe, fordi de bliver ældre. Du kan sagtens gøre det gennem hele livet men på en god og kærlig måde.

I starten sørger du for at købe det helt rigtige babyudstyr. På den måde er det let for barnet at blive mere kreativt. Der er opfundet mange små smarte løsninger, hvor barnet hele tiden kan udvikle sin kreativt, uanset det niveau som de befinder sig på.

Kreativitet handler også om, at forældrene er åbne overfor at lære sit barn nye tiltag. Du kan ikke kun satse på, at de lærer noget i børnehaven og i skolen. Lærdom kommer hele dagen lang, når de er vågne, og derfor skal du gøre en masse selv som forældre, hvis du vil have, at dine børn bliver mere selvstændige og kan tænke ud ad boksen.

Legetøj kan godt give kreativitet

Legetøj bliver nogle gange beskyldt for at gøre børn til mere passive. Men faktisk benytter barnet virkelig sin kreativitet, når de leger. Ofte er legen meget mere avanceret, end man lige skulle tro, når man kigger ind på børneværelse som forældre. Derfor er det en god idé at sætte sig ned med sit barn og høre om deres leg. På den måde kan du også udfordre legen og få dem til at tænke nyt og kreativt.

Stort set alt legetøj kan gøre børnene mere kreative, da det i langt højere grad handler om, hvordan barnet bruger legetøjet. Paw patrol legetøj åbner f.eks. op for en hel verden for barnet. Pludselig er verden meget mere end det, som den var få sekunder forinden. Det er netop hele grunden til, at barn leger. Derfor er det også vigtigt, at du aldrig kalder børns lege for dumme eller latterlige. I stedet skal du som voksne dykke ned i deres lege og spørge ind til, hvordan det hele fungerer. På den måde udfordrer du barnet til at skulle formulere, hvad deres leg går ud på. Det er også sjovt for forældre, da du får lov at hygge sammen med dit barn. Det at lege kan være noget af det mest smukke, som der findes.