Sådan får du fat i den rigtige blikkenslager

Sådan får du fat i den rigtige blikkenslager

Det er ikke altid nemt at finde en håndværker, som har styr på altaner & tagrender. Der er nemlig ikke ret mange med uddannelsen indenfor tagrender, opsætning af tagrender og rensning. Tømrer har erfaring med at sætte tagrender og lign op, men en blikkenslager har endnu mere erfaring, og producerer endda også ting indenfor tagrender, og VVS-områder.

Blikkenslagerens opgaver

Der er ingen tvivl om at blikkenslagerfaget er et af de gamle fag, i forbindelse med smedningen. Blikkenslageren udfører arbejde indenfor facader, tag, nedløb og lign. Der er dog mange der tager fejl af uddannelserne VVS & blikkenslageren. De to forskellige uddannelser udfører ikke det samme stykke arbejde, for en VVS’er udfører oftest opgaver indendørs, mens en blikkenslager udfører opgaver udvendigt. Pt. er der ikke beholdt ret mange af de opgaver en blikkenslager lavede før i tiden de har lige nu kun omkring 2 opgaver, som kun en blikkenslager kan lave. Det er inddækning af skorstene, og inddækning af skotrender. Du kan evt. læs mere her og kigge efter en blikkenslager.

Dette skal du gå efter

Når du skal finde din blikkenslager, er det vigtigt du har styr på hvem du henvender dig til. For det går ikke du får fat i en VVS’er, når du skal bruge en blikkenslager, du kan evt. starte med at kontakte en VVS’er og høre om det er dem du skal i kontakt med.

Forskellen på VVS og Blikkenslager

En VVS’er tager sig af opgaver indenfor sanitet, vand og varme, men det er altså ikke sådan noget en blikkenslager laver. Som sagt laver blikkenslageren opgaver udenpå huset. VVS’eren og blikkenslageren har den samme uddannelse, for de første cirka 3 år af uddannelsen er de to fag samlet, derefter er der mulighed for at fordele sig og vælge sit speciale. Det kan også være derfor mange tror det er det samme, i og med uddannelsen lægger sammen.