Stop med at ryge for dine børns skyld

Stop med at ryge for dine børns skyld

Vores børn er vores et og alt. Derfor vil vi gøre alt for, at de har det godt og vokser op i trygge rammer. Disse ting ønsker du også for dit barn, selvom du er ryger. Problemet her er bare, at du ikke giver dem de bedste rammer at vokse op i, når du ryger foran dem. Ud over at rygning er sundhedsskadeligt for dig, kan det også være det for dine børn, selvom det ikke er dem, der har cigaretten i munden. Vi giver dig her tre gode grunde til at stoppe med at ryge for dine børns skyld.

Udsæt dem ikke for passiv rygning

Det værste, ved at du ryger, når du har børn, er, at du risikerer at udsætte dem for passiv rygning, og det har de på intet tidspunkt bedt om. Du er den voksne, og du er derfor den, der skal tage ansvar og sørge for dine børns sundhed. For deres sundheds skyld bør du holde op med at ryge.

Skal du absolut ryge, bør du skifte den almindelige cigaret ud med en e-cigaret. Dine børn bliver ikke på samme måde påvirket af passiv rygning med sådan en. Du kan finde et stort udvalg af evæske lige her til din e-cigaret.

Vær en god rollemodel

Børn kopierer deres forældre, og derfor kan du ikke bebrejde dem, hvis de begynder at ryge, hvis du også gør det. Du kan ikke komme med en moralsk prædiken over for dem, hvis du selv ryger, uden at de på et eller andet tidspunkt kommer med svaret ”du ryger da selv”. Dropper du cigaretterne, kan du være en god rollemodel for dine børn og undgå at give dem et billede af, at det er helt normalt at ryge. Stopper du med at ryge, er der en god chance for, at dine børn ikke begynder, da de får et mere distanceret forhold til det.

Få mere tid 

Rygning tager tid, og det har børn sjældent tålmodighed til at vente på. Ved at stoppe med at ryge slipper du for, at dine børn står og trækker i dig, imens du står og ryger en cigaret og bliver mere og mere irriteret. Holder du op med at ryge, vil denne unødvendige irritation forsvinde, og du vil få mere tid med dine børn, fordi du ikke hele tiden skal ud at finde et sted at ryge, når I er derhjemme eller ude i offentligheden.