Sundhed: 3 tips til at forblive sund i den travle hverdag

Sundhed: 3 tips til at forblive sund i den travle hverdag

Vi kender alle til de travle dage, hvor arbejde, familie og andre aktiviteter hurtigt fylder skemaet op. Ofte går det desværre ud over sundheden – måltiderne på arbejdet erstattes med en pose fra bageren, og frysepizzaen kommer til undsætning efter en lang, hård dag. Har du også svært ved at holde den sunde linje, når du har travlt, får du her et par tips, som kan hjælpe dig med at forblive sund i den travle hverdag.

Som regel er det mere eller mindre umulig at kombinere sund mad og travl hverdag. Sund mad tager nemlig tid, og når man ikke har tiden, er der ikke meget, der kan gøres. Selvom det synes lettere at gå efter de usunde alternativer såsom færdigretter og diverse snacks fra bageren eller supermarkedet, er det faktisk ikke umuligt at holde sig sund, når skemaet er presset. Med disse tips får du en nem guide, som hjælper dig med at holde dig sund i hverdagen – selv når der er travlt.

  • Lav mad, så du har til flere dage. I stedet for at bruge tid på at lave mad fra bunden hver dag, er det en stor hjælp at lave større portioner ad gangen, som enten kan fryses ned eller bruges de efterfølgende dage. Ved at cutte den lange tilberedningstid, vil du opleve at have mere luft i skemaet og mere energi til at få gjort, hvad der skal gø Ved du i forvejen, hvornår du har travle dage, kan du med fordel planlægge din madlavning efter det og altså have store portioner klar, inden travlheden sætter ind. Den store fordel her er, at du stadig kan tilberede sund mad, så kommer udenom de usunde alternativer.
  • Vælg den sunde fastfood. Det er ikke altid, at planerne om at forberede god mad på forhånd lykkes. Når der ingen anden udvej er, kommer fastfood til redning. Fastfood er stort set kendt for at være ret usundt, men heldigvis er der kommer flere og flere af de såkaldt sunde fastfood restauranter. Her kan du få gode alternative til den usunde fastfood – i stedet kan du vælge mellem forskellige salater og sunde sandwiches. Kylling & Co har et stort udvalg af salater og sandwiches af høj kvalitet – både som takeaway eller til at nyde i restauranten.
  • Husk at drikke nok vand i hverdagen. Dette sidste råd kan virke en anelse trivielt, men er faktisk helt essentielt for nemmere at komme udenom de usunde må Når fristelserne kommer snigende, kan de ofte kommes til livs med vand, og gør man det til en vane at drikke vand, når man er lækkersulten, bliver det nemmere ikke at bukke under. Vand sørge for at holde dig frisk gennem dagen, og er desuden den perfekte makker til den hurtige og sunde mad i en travl hverdag.