Tips til weekendaktiviteter med børnene

Tips til weekendaktiviteter med børnene

Når kalenderen langt om længe siger, at det er fredag, og weekenden står for døren, er de fleste voksne ved at være godt brugte efter en lang uges arbejde. Derfor kan det være svært at overskue, hvad man skal lave sammen med børnene i weekenden, fordi de uden tvivl har lige så meget energi, som de har i hverdagen. Her kommer et par hurtige tips til aktiviteter i weekenden.

 

Nærvær frem for vilde aktiviteter

Når alt kommer til alt, handler det i virkeligheden om, at vi bruger tid med vores børn, når vi er sammen med dem, og derfor betyder det ikke så meget, hvad vi rent faktisk laver. Til gengæld betyder det, at vi som voksne skal være opmærksomme på, at vi ikke bruger for meget tid på computeren eller telefonen, fordi vi enten tjekker mails eller sociale medier. Børnene har brug for at nyde nærværet sammen med os, når de har været i institution det meste af den foregående uge. Der er mange måder at være nærværende på, og det koster ingen penge. Sæt for eksempel en god film på, tag dynerne med ind i sofaen og lav en skål popcorn. Sværere behøver det ikke at være.

 

Store bagedag

Alle børn elsker at være med i køkkenet, mens det ofte er de voksne, der synes, at det er nemmere at ordne tingene selv. Det er ofte nemmere, når børnene ikke er med i køkkenet, men vi snyder os selv – og børnene – for nærvær og sjove oplevelser. En god weekendaktivitet kan for eksempel bestå i en stor bagedag, hvor I sammen finder ud af, hvad I skal bage, køber ind til det og bager det. De fleste børn elsker at få fedtede fingre, og bagning er en perfekt løsning, fordi det giver børnene mulighed for at lade deres fantasi få frit løb, fordi de kan forme og dekorere, som de har lyst til. Det er naturligvis en fordel, hvis I har en røremaskine, som gør alt det hårde arbejde, så I blot skal koncentrere jer som det sjove. Klik her for at læse mere.

 

Brug tid udendørs

Weekenden kan måske føles lang, hvis der ikke sker så meget, og det meste af tiden tilbringes indenfor. Derfor er det en fordel, hvis I på den ene eller anden måde kan komme ud i naturen og bruge nogle timer der. Fordelen er, at I får masser af frisk luft og får brændt en masse energi af, så I derefter kan tage hjem og hygge indendørs med god samvittighed. Måske har I en god legeplads i nærheden, eller måske ville det være en idé at tage i dyrehaven. Mulighederne er mange, og det behøver ikke at koste penge.