Sådan bliver børnefødselsdagen et hit

Sådan bliver børnefødselsdagen et hit

Står du i øjeblikket og planlægger en fødseldagsfest for et af familiens yngste medlemmer? Så mangler du måske lidt inspiration til, hvordan festen bliver skøn og uforglemmelig. Det kan være en stor opgave at planlægge en sådan fest. Særligt, hvis man holder festen for hele børnehavestuen eller skoleklassen. Der skal sendes invitationer ud, planlægges aktiviteter og foreberedes en masse mad. De fleste børn er glade, hvis der er masser af hjemmebagte boller med smør og kandevis af saftevand. Hvis du gerne vil have en aktivitet, der kan samle børnene, så kan du eventuelt planlægge en skattejagt. Herunder kan du læse, hvordan du laver den perfekte skattejagt.

 

5 trin til at lave en skattejagt

  1. Tænk på børnenes alder. Forskellige aldersgrupper kræver forskellige typer af spor i jagten på skatten. Er det børn, der ikke kan læse, så skal du måske tegne billeder af ruten. Yngre børn har også et lavere koncentrationsniveau, så sørg for at turen ikke bliver for lang og kompliceret.
  2. Find det rette sted. Du kan planlægge at holde skattejagten indendørs i hjemmet, ude i skoven, haven eller i parken. Der skal blot være mulighed for at skabe afstand mellem posterne, men ikke så meget afstand, så det tager for lang tid.
  3. Giv din skattejagt et tema. Der er et utal af forskellige temaer at vælge imellem. Det kan være Pokémon, prinsesser eller en klassisk sørøver-skattejagt med kort. Et godt tema kan også give nogle sjove kostumer. Til en piratjagt kan du købe nogle små plastiksværd eller give børnene klap for øjet.
  4. Lav en god skat. Lav dekorationer på kisten eller kassen, du vil bruge, så den fanger øjet og er nem at finde. Du kan fylde den med små slikposer, guldmønter eller nogle stykker legetøj. Desuden kan skatten også være gemt på et festområde, hvor et dejligt måltid eller en ny aktivitet venter.
  5. Hjælp børnene undervejs. En skattejagt kan være en god øvelse for børnenes samarbejde og evnen til at komminukere. Det er derfor vigtigt at opmuntre dem til arbejde sammen og hjælpe hinanden undervejs.

 

Gem minderne fra dagen

Du kommer nok til at tage en masse billeder af festlighederne på dagen. Hvis du har lyst til at gøre noget særligt med billederne, så kan du lave en fotobog. I en fotobog kan du uploade dine bedste peltskud til en hjemmeside og på denne måde sammensætte din egen bog. Hvis du vil have mere information, så kan du finde det her.